Ringkonnakohus mõistis Kilgi ASi Pere maksejõuetuse põhjustamises õigeks (7)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Kilk (vasakul) ja Neeme Raig kohtusaalis.
Rein Kilk (vasakul) ja Neeme Raig kohtusaalis. Foto: Sander Ilvest

Tallinna ringkonnakohus mõistis kolmapäeval Rein Kilgi koos kaaslastega õigeks ASi Pere maksejõuetuse põhjustamise süüdistuses, kirjutab ERR.

Ringkonnakohus tühistas varasema Harju maakohtu süüdimõistva otsuse ja mõistis Rein Kilgi, Neeme Raigi, Kaie Raigi ja Kristjan Oolo õigeks, ütles kohtu pressiesindaja Anneli Vilu ERRile.

Ringkonnakohus tühistas ka maakohtu otsuse ka Kilgilt ja Raigidelt ning Oololt ja Karl Liivapuult Lõuna Toiduainetööstuse ASi (pankrotis) kasuks 200 000 euro väljamõistmises.

Praeguses asjas süüdistati AS Pere (alates 20.09.2012 AS Lõuna Toiduainetetööstus) nõukogu liikmeid Kilki ja Raige äriühingu maksevõime olulise vähenemise põhjustamises ning Oolot sellele kaasaaitamises.

Maakohus jättis ringkonnakohtu hinnangul oma otsuses olulisele kaitseväitele vastamata, kirjutas ERR.

Süüdistus

Rein Kilki süüdistati selles, et koos teise AS Pere nõukogu liikme Kaie Raigiga ja juhatuse liikme Neeme Raigiga kinkisid põhjendamatult AS Pere vara Pere Pagar OÜ-le, põhjustades AS Pere maksejõuetuse.

AS Perel olid vähemalt alates 2012. aasta algusest püsivad makseraskused, likviidsusprobleemid ja aktsiaseltsi teadaolevad kohustused olid märgatavalt ületanud tema varasid, olid tekkinud maksuvõlad ja püsivad probleemid oma kohustuste täitmisel ning selline seisund ei olnud ajutine.

Kristjan Oolot süüdistati selles, et ta aitas Pere Pagar OÜ juhatuse liikmena Rein Kilgil, Kaie Raigil ja Neeme Raigil põhjendamatult kinkida juriidilisest isikust võlgniku AS Pere vara.

Prokurör Kairi Kaldoja taotles Kilgile ühe aasta ja kuue kuu pikkust vangistust, millest tal oleks vanglas kohe ära kanda tulnud üks kuu. Prokurör taotles Neeme Raigile rahalist karistust 5106 eurot, Kaie Raigile 1800 eurot ja Oolole 4479 eurot.

Kilk on varem öelnud, et ta endal süüd ei näe.

Kommentaarid (7)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles