Õllepudeli nimel mehe surnuks peksnud jõhkardid mõisteti vangi (1)

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Löömine. Illustratiivne foto
Löömine. Illustratiivne foto Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Selle aasta veebruaris tungisid Narvas Joala tänaval kaks meest kallale 51-aastasele mehele, kellelt rööviti pudel õlut ja 40 eurosenti. Selleks peksid ründajad ohvrit nii kõvasti, et mees suri kohapeal saadud vigastustesse. Täna mõistis Viru maakohus mehed pikaks ajaks vangi.

Käesoleva aasta veebruarikuu hilisõhtul leiti Narvas Joala tänaval asuva maja juures 51-aastase mehe vägivallatundemärkidega surnukeha. Täna tunnistati 29-aastane Maksim Jevstifejev ja 43-aastane Dmitri Ptitsõn tapmises süüdi ning neile mõisteti karistuseks vastavalt 14 aasta ning 10 aasta pikkune vangistus.

Alkoholijoobes mehed peksid kannatanut nii jõhkralt, et 51-aastane mees suri sündmuskohal saadud vigastustesse. Pärast peksu jäeti ohver kõhuli lumisele linnatänavale.

Süüdistatav Maksim Jevstifejev tunnistas ennast kohtuistungil süüdi, teine süüdistatav Dmitri Ptitsõn nägi end süüdi olevat vaid osaliselt, tunnistades, et võttis kannatanult ainult õlle.

Kohus leidis, et Maksim Jevstifejevi süü on suurem kui Dmitri Ptitsõnil, sest tema poolt kannatanu suhtes kasutatud vägivald oli jõhkram ja ka kannatanu suhtes teostatud löökide arv oli suurem. Seega on kohtu hinnangul põhjendatud mõista talle karmim karistus kui Dmitri Ptitsõnile.

Kohus rahuldas kannatanu tsiviilhagi ning määras, et mõlemad mehed peavad tasuma ka menetluskulud.

Kohtuotsusele võib 15 päeva jooksul alates kohtuotsuse avalikult teatavakstegemisest esitada kirjaliku apellatsioonkaebuse Tartu ringkonnakohtule.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles