Valitsus eraldab presidendi kantseleile kõrgete külaliste vastuvõtuks 166 000 eurot lisaraha

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Kersti Kaljulaid
President Kersti Kaljulaid Foto: Tairo Lutter / Postimees

Valitsus otsustas neljapäeval eraldada presidendi kantseleile täiendavalt 166 000 eurot, et katta sel aastal toimunud kõrgete külaliste vastuvõtukulusid.

Rahandusministeerium edastas valitsusele otsustamiseks korralduse eelnõu valitsuse reservist 166 000 euro eraldamiseks presidendi kantseleile eesmärgiga katta üliõpilasfestivali Gaudeamus raames toimunud kuue presidendi kohtumise ja Rooma paavsti külaskäiguga seotud kulud, teatas valitsuse pressiesindaja BNSile. Valitsus kiitis neljapäeval eelnõu heaks. 

Septembris edastas presidendi kantselei rahandusministeeriumi kaudu valitsusele palve 100 000 euro eraldamiseks tähtsate visiitide võõrustamiskulude katmiseks. Novembri alguses esitatud uues taotluses aga küsiti 166 000, paludes tühistada septembrikuine rahataotlus.

Valitsuse korralduse eelnõu seletuskirjas märgib rahandusministeerium, et kulude katmine presidendi kantselei eelarvest ei ole võimalik, kuna see «ettenägematu kuluga ja 2018. aastaks planeeritud sissetulevate visiite eelarve 100 000 eurot on praeguseks hetkeks juba kasutatud».

2018. aastal on toimund Hollandi kuninga riigivisiit, Itaalia presidendi riigivisiit, paavst Franciscuse visiit, Austria presidendi ametlik visiit, Islandi presidendi ametlik visiit ja Norra kroonprintsi ja printsessi ametlik visiit ning Rootsi kroonprintsessi ja printsi ametlik visiit. Eestit külastasid ka Wessexi krahv ja krahvinna ning XVIII Gaudeamuse avakontserdil Tartus osalesid Gruusia president Giorgi Margvelašvili, Islandi president Guðni Thorlacius Jóhannesson, Läti president Raimonds Vējonis, Poola president Andrzej Duda ja Soome president Sauli Niinistö, seisab seletuskirjas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles