Mees hiiglasliku energiatehingu taga.

Sündinud juhiks, näib olevat kirjas Aavo Kärmase tööraamatus. Kümmekond aastat kindlakäeliselt Eesti Posti juhtinud Kärmas pööras uue lehekülje pärast seda, kui mullu talvel otsustas minister Urve Palo koos mõttekaaslastega ta ootamatult toonasest ametist taandada.

Kahjuks või õnneks sai Kärmas puhata vaid paar-kolm kuud, sest sama aasta juulist asus ta Eesti Energia tütarettevõtte Enefit Green etteotsa. Tegu on riigile kuuluva ettevõttega, mis toodab elektrit taastuvenergia allikatest ehk tuulest, veest, puidust ja päikesest ning mille valitsus plaanib järgmisel aastal börsile viia nii, et enamusosalus siiski riigile jääks.

Kärmas tõestas uues ametis, et pole papist poiss. Enne, kui börsile tõtata, sai ta eesmärgiks äri mitmekordistada. Kuna ise kõike valmis ehitada ei jõua, siis sündiski üks ajaloo suurimaid tehinguid, kus Eesti kapital laieneb. Nimelt ostis riigiettevõte norrakatele kuulunud taastuvenergiafirma Nelja Energia. Tehingu maht on ligi pool miljardid eurot, millest suurem on olnud vaid tehing, milles Tallink ostis Silja Line'i.  Tehingu hind on küll 290 miljonit eurot, kuid lisaks võtab riiklik energiakontsern üle Nelja Energia laene 204 miljoni euro väärtuses.

Tehingut tabas ka ridamisi kriitikat ja see jõudis isegi peale konkurentsiameti positiivset otsust kohtusse, kuid fakt on see, et ambitsiooni nii firmal kui ka selle juhil jagub.