Pärnu maakohus mõistis endise riigikogulase süüdi alaealise seksuaalses ärakasutamises (6)

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Mandre
Andres Mandre Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Pärnu maakohus mõistis üle-eelmisel nädalal endise riigikogulase Andres Mandre süüdi alaealise seksuaalses ärakasutamises.

Pärnu maakohus mõistis 23. oktoobril tehtud otsusega 1944. aastal sündinud Andres Mandre süüdi sugulise kire vägivaldses rahuldamises alaealise suhtes ning mõistis talle karistuseks kolm aastat tingimisi vangistust. Karistust ei pöörata täitmisele, kui Mandre ei pane nelja aasta jooksul toime uut tahtlikku kuritegu.

Mandre peab kandma ka kriminaalmenetluse kulud, 1416 eurot ja 24 senti. 

Andres Mandre oli riigikogu liige Mõõdukate saadikurühmas. Mandre kuulub ka praegu Sotsiaaldemokraatliku Erakonna ridadesse. 

Mandre on kuulunud ka Tapa vallavolikogusse, on olnud Eestimaa Rahvarindest välja kujunenud Eesti Demokraatliku Tööerakonna asutajaliige ja Eesti Sotsiaaldemokraatliku Partei esimene peasekretär. Samuti on ta olnud Eesti Kongressi liige ja Eesti Kongressi esindusorgani Eesti Komitee viimase koosseisu liige. 

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles