Lõpuharjutus Tõeline Vedamine kulmineerus lahinglaskmisega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õppus Tõeline Vedamine.
Õppus Tõeline Vedamine. Foto: Marina Loštšina

Tulevased suurtükiväepataljoni nooremallohvitserid said kolmapäeval esimesed tuleristsed: erialakursuse lõpuharjutus Tõeline Vedamine lõppes lahinglaskmisega 155-millimeetrisest haubitsast. Harjutusele eelnes viis nädalat erialaväljaõpet, kus tulevased mõõdistajad, arvutajad ning relvameeskonna liikmed omandasid 155-millimeetrise haubitsa edukaks toimimiseks vajalikud teadmised ja oskused.

Õppur Tom Lillemaa ütles, et pataljoni valikul (Tapal teenivad sõdurid saavad teenistuskohta valida nelja pataljoni ning kahe kompanii vahel – toim.) lähtus ta just relvade kaliibrist ning suuresti seetõttu ootas ta lahinglaskmist väga. Tõelise Vedamise esimestel päevadel said õppurid harjutada koostööd “kuivalt”, et lahinglaskmine läheks võimalikult edukalt. Laskmise ajal pidid ajateenijad tabama pea kaheksa kilomeetri kaugusel asuvaid sihtmärke.

“Tulemus täiesti vastas minu ootustele, laskmiste päev on senise ajateenistuse üks meeldejäävamaid,” lausus õppur Lillemaa.

“Harjutuse nimi on mitmeti tõlgendatav – meil on tõeliselt vedanud sõduritega, kes soovivad suurtükiväelasteks saada ning on initsiatiivikad ja uudishimulikud. Sõduritel on omakorda vedanud ülemate ning instruktoritega, kes annavad oma teadmisi edasi väga efektiivsel moel. Harjutus on näidanud, et vajalikud oskused on sõduritel omandatud päris heal tasemel,” ütles kursuse ülem leitnant Tanel Tatsi.

Paari nädala pärast liituvad suurtükiväepataljoniga oktoobris teenistusse astunud sõdurid. Siis saavad praegused õppurid end ülematena tõestada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles