Venezuelast on kolme aastaga pagenud 2,3 miljonit inimest (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venezuelast pagenud inimesed.
Venezuelast pagenud inimesed. Foto: JUAN VITA / AFP / SCANPIX

Venezuelast on alates 2015. aastast majandus- ja poliitilise kriisi eest põgenenud vähemalt 2,3 miljonit inimest, teatas ÜRO täna ja hoiatas, et naaberriikide võime neile peavarju anda hakkab ammenduma.

ÜRO põgenike- ja migratsiooniameti andmetel elab praegu välismaal üle kolme miljoni venezuelalase.

«Suurem osa neist inimestest on lahkunud alates 2015. aastast,» ütles pagulasameti pressiesindaja William Spindler.

Tema sõnul on alates kriisi teravnemisest kolm aastat tagasi riigist lahkunud vähemalt 2,3 miljonit inimest, aga kuna paljud on pagenud ebaregulaarseid teid kasutades, võib tegelik arv olla märksa kõrgem.

Põgenike arv on 1. oktoobril avaldatud eelmiste andmetega võrreldes 400 000 inimese võrra kasvanud, ütles Spindler, kuid lisas, et osa juurdekasvust on saadud andmete korrigeerimise tulemusena.

Riikide migratsiooniametite ja muude allikate põhjal elab teistes Ladina-Ameerika ja Kariibi piirkonna riikides umbes 2,4 miljonit Venezuela põgenikku ja migranti, seisis UNHCR-i ja Rahvusvahelise Migratsiooniorganisatsiooni (IOM) ühisavalduses.

UNHCR-i ja IOM-i eriesindaja Eduardo Steini sõnul on need riigid üldiselt Venezuelast tulijatele uksed lahti hoidnud.

«Paraku on nende vastuvõtuvõime piirid lähedal, nii et rahvusvahelisel kogukonnal tuleb kiiresti ja jõuliselt tegutseda, kui tahetakse, et see lahkus ja solidaarsus jätkuks,» lausus Stein. 

Kõige rohkem inimesi - üle miljoni - on Venezuelast põgenenud Colombiasse, järgnevad Peruu rohkem kui poole miljoniga, Ecuador 220 000, Argentina 130 000, Tšiili 100 000 ja Brasiilia 85 000 põgenikuga.

Kesk-Ameerika ja Kariibi mere riikidesse on hakanud jõudma üha rohkem venezuelalasi, näiteks Panama on võtnud vastu 94 000 inimest.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles