Küberründajad avaldasid Leedu portaalis libauudise

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Küberrünnaku tagajärjel ilmus uudisteportaalis libauudis.
Küberrünnaku tagajärjel ilmus uudisteportaalis libauudis. Foto: Dominic Lipinski / PA Wire/PA Images / Scanpix

Leedu uudisteportaal Kas vyksta Kaune teatas, et oktoobri lõpus ilmus seal küberrünnaku tagajärjel libauudis NATO plaanist rünnata Valgevenet.

«Me rakendasime kiiresti meetmed, et leida ja kõrvaldada see uudis. Samuti alustasime siseuurimist, kuidas see portaali sattus, sest esialgsed andmed näitasid, et uudist ei paigutanud sinna toimetuse töötajad,» ütles portaali toimetaja Brigita Sabaliauskaitė.

Uudise «NATO kavatseb rünnata Valgevenet» portaali ilmumise ajana näidati 25. oktoobrit kell 16.30, kuid uurimisel selgus, et avaldamisel näidati kunstlikult vale aega. Tegelikult leidis küberrünnak aset 26. oktoobril kella 13.11 ja 13.43 vahel.

Lehte valdava ettevõtte juht Vaidas Pilkauskas ütles uudisteagentuurile BNS, et sai teate küberrünnaku kohta kaitseministeeriumist üleeile.

Tema sõnul portaali töötajad libauudist ise ei märganud, sest selle ilmumisaeg muudeti kunstlikult ja uudis sattus arhiivi.

Küberrünnaku tõttu pöörduti korrakaitsjate ja riikliku küberjulgeolekukeskuse poole. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles