Draakoni galeriis saab näha Mari Volensi uut näitust

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töö Mari Volensi näituselt "Vaikne pöörd".
Töö Mari Volensi näituselt "Vaikne pöörd". Foto: Pressimaterjalid

Alates 9. novembrist kuni 23. novembrini 2018 on Draakoni galeriis avatud Mari Volens’i (1981) isiknäitus «Vaikne pöörd». Reedel, 23. novembril algusega kell 17.00 toimub galeriis näituse lõpetamine.

«Vaikne pöörd» on kogu galeriiruumi hõlmav installatsioon. Terviku loomiseks kasutab kunstnik nii heli, valgust ja värvi, kui ka liikuvaid objekte. Ometi on meediumite küllusest hoolimata tulemuseks hillitsetud seisundisse juhatav ruum.

Kunstniku sõnul on teos liigsest välisest stimulatsioonist ja vajadusest selle eest varjuda. Sisemisest lülitusest endaga olemise ja teisega hakkama saamise vahel. Hetkest, kui sa istud üksi pimedas toas, vaadates välja, ning siis tule süttides ise teistele nähtavaks muutud. Vajadusest end kaitsta ja võimalusest usaldada. See on piir sisemise mõtte- ja kujutlusmaailma ning välise keskkonna vahel.

Mari Volens on lõpetanud Eesti Kunstiakadeemia fotograafia osakonna (MA 2017, BA 2013) ning täiendanud end õpingute kestel Taani Kuninglikus Kunstiakadeemias. Varasemalt on ta lõpetanud Tartu Ülikooli prantsuse filoloogia erialal. Mari Volens on üks Rundum artist-run space'i asutajatest ja liikmetest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles