Rootsis saadeti vangi ministreid tappa ähvardanud mees

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ähvarduskirjad said mullu suvel teiste seas Rootsi asepeaminister Isabella Lövin (esiplaanil vasakul) ja peaministre Stefan Löfven (esiplaanil paremal).
Ähvarduskirjad said mullu suvel teiste seas Rootsi asepeaminister Isabella Lövin (esiplaanil vasakul) ja peaministre Stefan Löfven (esiplaanil paremal). Foto: TT NEWS AGENCY / REUTERS / Scanpix

Rootsi kohus mõistis eile seitsmeks aastaks vangi 43-aastase mehe, kes saatis 21 ministrile tapmisähvardusi ja tundmatut valget pulbrit.

Michael Saloneni nimeline mees mõisteti süüdi ka tapmiskatses, sest ta saatis eelmisel aastal kirjapommi Londonisse bitcoin'e müüvale firmale Cryptopay. Pomm ei plahvatanud ja keegi viga ei saanud.

2017. aasta augustis saatis Salonen kõigile Rootsi valitsuse ministritele kodusel aadressil valge pulbriga ümbriku ja kirja hoiatusega: «Te surete varsti.» Ähvarduse said nii peaminister Stefan Löfven, asepeaminister Isabella Lövin kui ka kaitseminister Peter Hultqvist.

Samasugused kirjas saatis Salonen veel mitmele Rootsi avaliku elu tegelasele.

Analüüs näitas, et pulber oli kahjutu.

Kohus leidis küll, et kirja saatis Salonen, kuid ei mõistnud teda süüdi ähvardamises, sest mitmel juhul ei avanud ministrid ise kirju.

Mais vahi alla võetud Salonen eitab seotust kuritegudega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles