Somaalia pealinna plahvatustes hukkus 41 inimest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pommiplahvatustes Somaalia pealinnas hukkus üle 40 inimese.
Pommiplahvatustes Somaalia pealinnas hukkus üle 40 inimese. Foto: Farah Abdi Warsameh / AP / Scanpix

Somaalia pealinnas Muqdishos kõmatas eile kolm plahvatust, mille järel kerkisid linna kohale suured suitsusambad, kuulda oli ka tulistamist ja politsei kinnitas 41 inimese hukkumise.

Kaks autopommi plahvatas populaarse Sahafi hotelli müüri ees ja politsei kriminaaluurimise osakonna (CID) peakorteri lähedal, sellele järgnes tulistamine ja mõnevõrra hiljem kolmas plahvatus samas piirkonnas. 

«Informatsioon, mille on meile andnud erinevad haiglad, viitab, et hukkunute arv on tõusnud 41-ni ja 106 inimest on vigastatud,» ütles politseiametnik Ibrahim Mohamed täpsustades seejuures esmast infot, mille kohaselt sai surma 20 inimest. Politsei sõnul on mõni ohver tundmatuseni põlenud.

Somaalia julgeolekujõud lasid maha neli relvastatud isikut, kes üritasid tungida läbi hotelli müüri tekkinud augu. «Kuigi neil ei õnnestunud hotelli tungida, siis plahvatused väljaspool hotelli tapsid palju inimesi,» teatas politsei. 

«Tänav oli inimesi ja autosid täis, surnukehi oli kõikjal,» sõnas vigasaanud poeomanik Hussein Nur. «Paljud inimesed said surma relvatules,» lisas ta. 

Pommirünnaku võttis omaks islamistlik äärmusrühmitus al-Shabaab oma raadiokanali Adalus vahendusel. 

Hukkunute seas oli Sahafi hotelli direktor, kelle isa oli asutuse omanik enne, kui ta tapeti 2015. aasta al-Shabaabi rünnakus samale hotellile, teatas politsei.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles