Bordāns lubas Läti valitsuse koosseisu saada paika järgmisel nädalal

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti peaministrikandidaat Jānis Bordāns täna ajakirjanikele aru andmas.
Läti peaministrikandidaat Jānis Bordāns täna ajakirjanikele aru andmas. Foto: Zane Bitere / LETA / Scanpix

Läti uue valitsuse koosseis selgub järgmise nädala jooksul, ütles Uue Konservatiivse Partei (JKP) juht, peaministrikandidaat Jānis Bordāns.

President Raimonds Vējonis tegi Bordānsile ettepaneku valitsuse moodustamiseks üleeile. JKP juhil tuleb ülesandega hakkama saada kahe nädala jooksul.

Peaministrikandidaat arutab esmaspäeval võimalike koalitsioonipartneritega uue valitsuse ülesandeid. Teisipäeval ja kolmapäeval arutatakse uue valitsuse koosseisu ja vastutusvaldkondade jagamist, ütles Bordāns. 

JKP tahab endale rahandus-, sise-, keskkonna- ja regionaalarenguministri portfelle, kordas erakonnajuht. Rahandusministri kandidaatidena mainis Bordāns Gatis Eglītist ja Krišjānis Feldmanist. Juta Strīķe ja Juris Jurašs on võimalikud siseministri kandidaadid. Tālis Linkaitist kaalutakse JKP kandidaadiks keskkonna- ja regionaalarenguministri kohale. 

JKP on pakkunud Uuele Ühtsusele välisministri ja Rahvuslikule Liidule kultuuriministri portfelli. Ükski partei pole näidanud üles huvi juhtida haridus- ja teadusministeeriumi, ütles Bordāns. Justiitsministri portfell võib minna kas Uuele Ühtsusele või erakonnale Arengu Eest/Poolt. 

Bordāns püüab tõenäoliselt luua koalitsioonivalitsust, kuhu kuuluksid seitsmest seimi pääsenud erakonnast viis – JKP, Rahvuslik Liit, Arengu Eest/Poolt, Uus Ühtsus ja KPV LV (Kellele kuulub riik). 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles