Islamivõitlejate pruute ei taha keegi (13)

Bretty Sarapuu
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ISISe võitleja lesk koos lapsega Hammam Al-Alili laagris Iraagi põhjaosas Mosuli linna lähedal.
ISISe võitleja lesk koos lapsega Hammam Al-Alili laagris Iraagi põhjaosas Mosuli linna lähedal. Foto: AZAD LASHKARI/REUTERS/Scanpix

Iraagi ja Süüria kinnipidamislaagrites ootab edasist saatust üle tuhande naise ja lapse, kelle abikaasad ja isad on islamirühmituse ISIS ridades hukkunud. Rühmituse välja tõrjunud riigid ega ka naiste kodumaad ei taha nüüd neid vastu võtta kartuses, et ISISega lähedalt seotud naised võivad olla radikaliseerunud ja jätkata rühmituse ideoloogia levitamist.

«Iga välismaalast, kes elas ISISe territooriumil, käsitletakse kui ISISega liitujat ja neile lojaalset isikut. Nad tahtsid elada Islamiriigis ja nad uskusid sellesse,» ütles Iraagi kohtunik Suhail Abdullah Saber kohtuprotsessil, kus määrati eluaegne vanglakaristus 28 välismaalasest naisele, kelle abikaasa võitles ISISe eest.

Kommentaarid (13)
Copy
Tagasi üles