Naine, latiino, sotsialist (8)

Berit Nuka
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alexandria Ocasio-Cortez
Alexandria Ocasio-Cortez Foto: DON EMMERT/AFP/SCANPIX

Ajaloo noorima naisena Ameerika Ühendriikide kongressi valitud 29-aastane Puerto Rico juurtega Alexandria Ocasio-Cortez on murelik: kuni jaanuaris esindajatekojas töö alustamiseni ei tohi ta palka saada, seetõttu ei jaksa ta tulevases kodulinnas Washingtonis korterit üürida.

Ocasio-Cortez on aga raskustega harjunud. Et saada demokraatide kandidaadiks New Yorgi Bronxi ja Queensi linnaosas, pidi ta ettekandjatöö kõrvalt kampaaniat tehes seljatama partei sisevalimistel ligi 20 aastat Kapitooliumil istunud maineka Joe Crowley. Kongressi pääsemine selge demokraatide ülekaaluga ringkonnas oli majandusharidusega naisele juba lihtsam ülesanne.

Needsamad omadused, mis tõid Ocasio-Cortezile vahevalimistel hääli ja tegid temast demokraatide uue edu kehastuse, on aga ka need, mis lõhestavad. Olla korraga noor naine, vähemuse esindaja ja avalikult sotsialist ei ärrita Ühendriikides ainult konservatiive, vaid ka traditsioonilisemaid demokraate.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles