Põhja-California maastikupõlengu ohvrite arv tõusis 25-ni

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ameerika Ühendriikides California osariigis on metsatulekahjudes hukkunud vähemalt 25 inimest, kümned tuhanded inimesed on evakueeritud.

Hukkunutest 23 leiti Paradise'i linnast Butte maakonnas California pealinnast Sacramentost põhjas. Neli inimest leiti põlenud autodest ja üks surnukeha autode lähedalt. Ülejäänud ohvrid leiti mahapõlenud majadest. Kaks hukkunut leiti Malibu lähedalt.

Uudisteagentuuri CNN andmetel on Paradise'i linn 80 kuni 90 protsendi ulatuses hävinenud.

«Seal pole enam suurt midagi järel. Oleme käinud mitmetes naabruskondades ja näeme, et vaid mõni maja on veel püsti,» ütles linnapea Jody Jones.  

USA president Donald Trump kasutas metsatulekahju taas võimalusena süüdistada selle põhjusena kehva metsanduspoliitikat.

Sarnast seisukohta väljendas suvel USA siseminister öeldes, et California metsapõlengud ei ole põhjustatud kliimasoojenemisest, vaid metsaraie piiramisest, kirjutas Guardian.

Kriitikute sõnul näitab Trumpi selline seisukoht, et president on hullumeelne ja väheinformeeritud. Tema väljaütlemise mõistsid hukka ka paljud kuulsused, nimetades teda südametuks.

Tugevate tuulte mõjul kiiresti leviv põleng algas neljapäeva hommikul ja on praeguse seisuga põletanud maha 40 500 hektari suuruse territooriumi ja seda pole kontrolli alla saadud, teatas California tuletõrjeamet. Eeldatavasti kulub tulekahju kontrolli alla saamiseks kuni kolm nädalat.

Veel kaks põlengut puhkesid ka Lõuna-Californias.

Korraldust kodudest lahkuda anti ligikaudu 250 000 inimesele.

Sotsiaalmeedias ringleb video perekonnast, kes filmis oma evakueerumist tulekahjupiirkonnast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles