Uus infoportaal viib äridiplomaatia efektiivsemale tasemele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Vabariigi ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Rene Tammist külastas Fortum Pärnu koostootmisjaama
Eesti Vabariigi ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Rene Tammist külastas Fortum Pärnu koostootmisjaama Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Riigivisiitide infoportaal www.visiidid.ee annab ettevõtjatele infot, millised ärivisiidid riigil plaanis on ning loob võimaluse anda teada osalemissoovist.

Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Rene Tammisti sõnul aitab uus tööriist era- ja avaliku sektori koostöös paremini ühendada välissuhtluse vajadusi ning nõudmisi.

«Ettevõtjatel on ajakohane ülevaade riigi äridiplomaatia geograafilistest suundadest ning samas saame kaardistada ettevõtjate tagasisidet neid huvitavate välisturgude kohta ja vastavalt sellele ka oma tegevusi paremini planeerida,» märkis Tammist ministeeriumi pressiteate vahendusel. «Ühtlasi laieneb ka ettevõtete ring, kellel on võimalus saada riigilt tuge välisturgude hõivamisel.»

Minister avaldas lootust, et portaali aktiivne kasutus annab võimaluse viia Eesti äridiplomaatia oluliselt efektiivsemale tasemele. Veebikeskkond www.visiidid.ee valmis EAS-i teostusel Eesti äridiplomaatia strateegia raames.

EAS-i välisinvesteeringute keskuse direktor Allan Selirand ütles, et ärivisiitide eesmärk on tutvustada Eestit kui atraktiivset välisinvesteeringute sihtkohta ja usaldusväärset ekspordipartnerit.

«Eestist välja suunduvate visiitide korraldamine on oluline töövahend ettevõtete globaalse ambitsiooni elluviimisel, ettevõtluse toetamisel ja edendamisel nii uutele turgudele sisenemisel kui ka investeeringute Eestisse toomisel,» märkis Selirand.

Välisvisiitidel osalemise soovi saavad portaali kaudu esitada kõik Eestis registreeritud ja Eesti osalusega ettevõtted.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles