Seimi treenerist isa Alar: Mardi selg ei pidanud vastu (2)

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Seim.
Mart Seim. Foto: Kristjan Teedema

Türkmenistanis peetud tõstmise maailmameistrivõistlustel üliraskekaalus kuuenda koha saavutanud Mart Seimi kimbutas otsustavatel raskustel vana probleem – selg tegi valu ja maksimaalset pingutust polnud võimalik teha.

Seim alustas järjekordset tiitlivõistlust isikliku rekordiga, kui rebis 192 kilogrammi. «Rebimise soojenduse teisel katsel käis Mardil terav valu seljast läbi,» sõnas Eesti tõstja treenerist isa Alar Seim. «Siis rebis Mart läbi valu edasi ja liigutused olid väga ilusad. Rebimise rekordiga olen rahul – hästi rebitud.»

Tõukamist alustas Seim õnnestunud katsega 235 kilogrammi peal. Teisel ja kolmandal katsel oli raskuseks 251, kuid sellest Seim jagu ei saanud. «Kangi rinnale võtmisel käis tugev valu läbi. Juba trennis selg ei lasknud tõukamist teha. 235 kilogrammiga tulid kõvad (olümpia)punktid,» kommenteeris treener.

Seim võttis tõukamises suure riski, kui suundus 235 pealt kohe 251 kilogrammile. Kuna varasemad rekordid on kustutatud, siis oleks 251 tähistanud maailmarekordit. «Selg ei kestnud ega lasknud asendit ära hoida, et jalga tõukesse rakendada. See oli risk. Enne võistlust oleks Mart kuuenda kohaga rahul olnud,» märkis treener. «246 oleks andnud tõukamise hõbemedali, aga siis me ei teadnud seda. 251 oleks olnud maailmarekord.»

Tõstmise üliraskekaalu maailmameistriks krooniti grusiin Laša Talahhadze 274 kilogrammiga (rebimises 217 kg ja tõukamises 257 kg). Mõistagi tähistasid kõik raskused maailmarekordeid. Seimi kogusumma oli 247 kilogrammi. Pronksmedalist jäi eestlast lahutama 20 kilogrammi.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles