Video ja galerii: Peterburis põles maha kaubanduskeskus

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Peterburis põles peaaegu täielikult maha kaubanduskeskus Lenta. Päästekeskusele anti põlengust teada hommikul kell 8.30, kirjutab Interfax.

Tulekahju, mis kvalifitseeriti esimese astme põlenguks, levis kaubanduskeskuses 4800 ruutmeetrile ning hoone enam kui 3200-ruutmeetrine katus hävis täielikult.

Esialgse informatsiooni järgi evakueeriti hoonest 800 inimest, ent päästeameti teatel sadakond inimest - töötajad ja külastajad.

Kustutustöödel osales üle 50 tuletõrjuja, kes alguses kustutasid kaubanduskeskust väljaspoolt, sest katus kukkus sisse ning konstruktsioon oli ebastabiilne.

Esialgsetel andmetel said kannatada kaks inimest: vingugaasimürgitusega klient ja selgroo kahjustusega kaubanduskeskuse töötaja. Hilisematel andmetel lisandus veel ka üks inimene, tema seisund on stabiilne.

Telekanal 360 vahendas ühe külastaja kirjeldust juhtumist. «Ma olin juba valmis kassasse minema, et ära maksta, kui järsku käis praksatus. Sädemeid lendas igalt poolt. Minu ees oli saalitöötaja koos karpidega, mis läksid põlema. Musta suitsu tuli kõikjalt,» rääkis naine.

Naise sõnul oli juba evakueerimise ajal musta suitsu kõik kohad täis, «kusjuures, polnud ei sireeni ega tulekustutusvett.» Tuletõrjujad jõudsid kohale umbes kümme minutit hiljem, selleks hetkeks oli tulekahju juba üle terve kaubanduskeskuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles