Florida korraldab häälte korduslugemise (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Florida osariigi valimisjaoskond.
Florida osariigi valimisjaoskond. Foto: RHONA WISE/AFP/Scanpix

Florida osariigi võimud andsid laupäeval korralduse teisipäeval senati- ja kubernerivalimistel antud hääled uuesti üle lugeda, kuna kandidaadid esitasid vastastikku süüdistusi rikkumistes ja toetus oli praktiliselt võrdne.

Florida 67 maakonnale anti laupäeva keskpäevani aega esitada mitteametlikud tulemused. Seejärel said maakonnad korralduse häälte korduslugemiseks.

Florida seaduste kohaselt tuleb korraldada korduslugemine juhul, kui kandidaatidele antud häälte vahe on väiksem kui 0,5 protsenti.

Senati valimistel juhtis vabariiklasest kuberner Rick Scott ametisoleva demokraadist senaatori Bill Nelsoni ees vaid 12 562 häälega, mis tähendab vaid 0,15 protsendi suurust vahet. Osariigis hääletas teisipäeval ligi 8,2 miljonit inimest.

Kubernerivalimistel edestas vabariiklane Ron DeSantis demokraatide kandidaati Andrew Gillumit 33 684 häälega, mis tähendab, et nende vahe on 0,41 protsenti.

Masinlugemise tulemused esitatakse 15. novembril kell 15.00 (kell 22 Eesti aja järgi).

President Donald Trump reageeris sellisele arengule Twitteri säutsuga Prantsusmaalt: «Püütakse VARASTADA kaht suurt valimist Floridas! Me jälgime tähelepanelikult!»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles