Macron: rahu ei saa pidada enesestmõistetavaks (4)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse president Emmanuel Macron saabumas koos abikaasaga Pariisi Orsay muuseumi pidulikule dineele.
Prantsuse president Emmanuel Macron saabumas koos abikaasaga Pariisi Orsay muuseumi pidulikule dineele. Foto: LAURENT CHAMUSSY/SIPA/SCANPIX

Prantsuse president Emmanuel Macron hoiatas laupäeva õhtul Esimese maailmasõja lõpu 100. aastapäeva üritustele kogunenud riigipäid ja peaministreid võõrustades, et rahu ei saa pidada enesestmõistetavaks.

"Mõned meist olid vastasleeris sel (sõja) ajal ja täna õhtul oleme taasühinenud. See on suurim austus, mida me saame avaldada" sõduritele, kes võitlesid Esimeses maailmasõjas, ütles Macron.

Ta märkis, et pühapäevasel rahufoorumil "räägime me sellest rahust, mida meie eelkäijad püüdsid ehitada 100 aastat tagasi, kuid ei suutnud hoida, kuna 20 aastat hiljem puhkes uus sõda".

Macron korraldas piduliku õhtusöögi Pariisi Orsay muuseumis ja tänas külalisi, kelle seas oli ka USA president Donald Trump.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles