Kohalike teede rahastamine kuivab kokku (3)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga linnast välja viiv Võru tänav, mis läheb üle Valga-Võru maanteeks, on teeauke täis.
Valga linnast välja viiv Võru tänav, mis läheb üle Valga-Võru maanteeks, on teeauke täis. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Järgmise aasta riigieelarve aruteludes riigikogu majanduskomisjonis selgus, et kui 2016. aastal eraldati kohalikele teedele 59 miljonit eurot ja 2017. aastal 66 miljonit eurot, siis 2019. aasta eelarves on see summa kuivanud kõigest 51 miljoni euroni.

See on ligi 16 protsenti vähem kui eelmisel aastal ning eriti teravalt on selle vastu sõna võtnud reformierakondlasest riigikogu liige Arto Aas, kelle hinnangul ei tohiks kohalikesse teedesse suunatud vahendeid tuleva aasta riigieelarvest mitte mingil juhul vähendada, kirjutab Logistikauudised.ee

Aasa sõnul vaatab pea sama nukker pilt vastu kogu teede rahastamise eelarvest. 2016. aastal kulutati riigieelarves teedele kokku 300 miljonit eurot, 2019. aastal plaanitakse kulutada 335 miljonit. Kasv on kolme aastaga 11 protsenti, samas kui riigieelarve üldmaht on samal ajal kasvanud 45 protsenti.

Loe edasi Logistikauudistest.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles