Jeemeni sõjaväeallikad: Hodeida kokkupõrked laienesid elurajoonidele (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jeemeni valitsusmeelsed väed suundumas Hodeida sadamalinna poole.
Jeemeni valitsusmeelsed väed suundumas Hodeida sadamalinna poole. Foto: - / AFP / Scanpix

Lahingud Jeemeni mässuliste käes oleva Punase mere sadamalinna Hodeida pärast jõudsid täna linna elurajoonidesse, sõjaväeallikate teatel osutavad huthi mässulised valitsusvägedele ägedat vastupanu. 

Valitsusväed sisenesid Hodeida idaosa elurajoonidesse eesmärgiga puhastada need ülestõusnutest, teatas valitsusmeelne allikas. 

Kokkupõrgetes sadamalinna Hodeida pärast hukkus ööpäeva jooksul vähemalt 61 võitlejat, haiglatesse on toimetatud kümned haavatud, teatasid meditsiini- ja sõjaväeallikad täna.

Valitsusmeelne koalitsioon, mida juhivad Saudi Araabia ja Araabia Ühendemiraadid püüavad haarata Hodeida linna Jeemeni huthi mässulistelt, kes on seotud Iraaniga.

Viimase kümne päevaga on kokkupõrgetes Hodeida linna pärast hukkunud rohkem kui 400 inimest. Hodeida näol on tegemist Jeemeni kõige olulisema sadamaga.

Jeemeni šiiamässulised hõivasid pealinna Sanaa 2014. aasta septembris ning järgnevatel kuudel langes nende kätte suur osa riigi põhjaosast, sundides president Abedrabbo Mansour Hadit ja tema valitsust eksiili minema. Saudi Araabia ja tema liitlased sekkusid valitsuse poolel Jeemeni sõtta 2015. aasta märtsis.

Jeemeni sõjas vältavat vägivalda jälgiva projekti ACLED andmeil on Jeemeni sõjas 2016. aastast hukkunud 57 538 tsiviilisikut ja võitlejat.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles