Fotod: Loeb näitas uut vana mänguasja

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Üheksakordset autoralli maailmameistrit Sebastien Loebi näeb vaatamata Peugeot tehasetiimi loobumisele uuel aastal Dakari ralli düüne ründamas. Äsjase Hispaania WRC-etapi võitja teeb seda PH Sporti nimelise erameeskonna Peugeot 3008 DKR roolis ja ta loodab saada esimeseks meheks alates aastast 2000, kes suutnud eratiimi värvides Dakari võitja.

Kuidas sündis otsus erameeskonnaga Dakaril võistlema tulla? Loeb selgitas: «Kui tulin tagasi USAst rallikrossi MM-etapilt ei saanud ma ajavahe tõttu magada. Surfasin sotsiaalmeedias ja mulle jäi silma video, kus Mini Dakariks valmistus. Ütlesin siis endale, et oleks tore nendega mängima minna.»

Loeb on varemgi Dakaril võistelnud, kuid seda alati Peugeot tehasetiimi ridades ja võidukohustusega, mis küll kunagi realiseerunud pole. Nüüd on seis hoopis teine ja isegi päris mõnus. «Minna võistlema igasuguse pingeta oli mulle ahvatlev ja väljakutsuv. Olla autsaider on midagi, mida ma pole oma karjääris tihti kogenud ja see on selleks seikluseks tore tunne. Me läheme peaasjalikult lustima,» sõnas prantslane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles