Mikser: kohustustevaba ränderaamistik ei vaja valitsuse heakskiitu (6)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Välisminister Sven Mikser NATO peasekretär Jens Stoltenbergi
Välisminister Sven Mikser NATO peasekretär Jens Stoltenbergi Foto: Välisministeerium

Välisminister Sven Mikser toonitab, et kuna viimastel päevadel palju poleemikat tekitanud ÜRO globaalne pagulasraamistik ei kohusta Eestit millekski, pole sellele otseselt vaja ka valitsuse heakskiitu.

«Välisministeerium tutvustab loomulikult nii valitsuskabinetile kui parlamendile veelkord ränderaamistiku sisu ja põhimõtteid,» vahendas välisministeerium Mikseri sõnu. «Usun, et nii on kõigil valitsuse liikmetel võimalik saada kindlust, et see deklaratsioon ei kohusta meid muutma mitte ühtegi Eesti Vabariigi seadust. Valitsuse aruteluks avaneb esimene võimalus algava nädala neljapäeval.»

«Olgu põhimõttena märgitud, et ränderaamistiku näol ei ole tegemist välislepinguga ei Eesti ega rahvusvahelise õiguse mõttes,» selgitas Mikser. «Seega  ei vaja see raamistik valitsuse poolt otseselt heaks kiitmist nagu välissuhtlemisseadus välislepingute puhul ette näeb, kuid mõistagi peab valitsuses ses poliitiliselt tundlikus küsimuses valitsema ühisarusaam. Tegemist on poliitilise deklaratsiooniga, mille ulatust ja mandaati valitsus juba märtsis arutas, pannes oma seisukohtadega paika selged kriteeriumid läbirääkimistele.»

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles