SDF teatas pealetungi jätkamisest IS-ile Süüria idaosas

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mees istub Vaba Naise kuju ees. Kobane, Süüria. 8.11.2018
Mees istub Vaba Naise kuju ees. Kobane, Süüria. 8.11.2018 Foto: DELIL SOULEIMAN / AFP

Kurdivõitlejate juhitud Süüria Demokraatlikud Jõud (SDF) teatasid pühapäeval, et jätkavad pealetungi äärmusrühmituse Islamiriik (IS) viimastele positsioonidele Süüria idaosas.

Lääneriikide toetusega SDF teatas pealetungi peatamisest 31. oktoobril pärast seda, kui Türgi väed tulistasid suurtükkidest kurdi rahvakaitseüksuste (YPG) positsioone Süüria põhjaosas.

YPG võitlejad moodustavad SDF-i tuumiku.

SDF-i teatel otsustati operatsiooni jätkata «intensiivsete kontaktide» järel IS-i vastase rahvusvahelise koalitsiooniga, mida juhib USA.

Ehkki pealetung oli viimastel nädalatel ametlikult peatatud, sõjategevus täielikult ei lakanud ja SDF-i võitlejad tapsid 5. novembril IS-i rünnakud tõrjudes vähemalt 17 pühasõdalast.

SDF alustas septembris pealetungi Deir Ezzoris asuva IS-i viimase tugipunkti vallutamiseks. Operatsioon takerdus pärast seda, kui IS korraldas liivatormi kattevarjus vastupealetungi ja SDF pidi taanduma operatsiooni algpunkti.

Hajini linna ümber asuv piirkond on viimane veel IS-i käes olev nõndanimetatud kalifaadi osa, mille džihadistid 2014. aastal Süürias ja Iraagis välja kuulutasid. Ülejäänud on kaotatud lahingutegevuses mõlemal pool piiri. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles