Aasta pärast haldusreformi algab vigade parandus

Eili Arula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigihalduse minister Janek Mäggi.
Riigihalduse minister Janek Mäggi. Foto: Sille Annuk

Reedel Tartus rahandusministeeriumi korraldatud haldusreformi konverentsil ütles riigihalduse minister Janek Mäggi avasõnas, et aasta pärast haldusreformi ellu viimist ei ole veel õige aeg järeldusi ja kokkuvõtteid teha. «Me eksime, kui arvame, et haldusreform on nüüd lõplik ja jääv, sest territooriumide ümberjaotamine toimub kindlasti ka edaspidi,» lausus ta.

Praeguse olukorraga ei saa riik lõpuni rahul olla, sest reformi käigus tekkis palju absurdseid, ootamatuid ja kummalisi lahendusi. Minister tõi näiteks Kohtla-Järve linna, mis koosneb viiest eraldiseisvast osast, ja Pärnu, millest on saanud Eesti suurim linn, kus linnapea haldusalasse kuuluvad ka sood ja rabad.

«Kas te teate, miks pikka aega kavas olnud haldusreform just nüüd õnnestus,» küsis minister saalis viibijatelt. «Hüvitis,» kõlas vastuseks saali tagumistest ridadest. «Väga õige,» vastas Mäggi. Et haldusreformiga edasi minna, peab riik Mäggi hinnangul leidma omavalitsustele veel lisaraha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles