Dombrovskis: majanduskasv peab jõudma rahvani

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaministrina Läti rängast majanduskriisist välja tüürinud Valdis Dombrovskis vastutab nüüd Euroopa Komisjoni asepresidendina eurotsooni hea käekäigu eest.
Peaministrina Läti rängast majanduskriisist välja tüürinud Valdis Dombrovskis vastutab nüüd Euroopa Komisjoni asepresidendina eurotsooni hea käekäigu eest. Foto: Patrick Seeger/Epa/Scanpix

Äsja ELi sügisese majandusprognoosi välja andnud Euroopa Komisjoni asepresident Valdis Dombrovskis ütleb, et isegi kui Läti kasv on kiirem, on Eesti majanduspoliitikaga kõik endiselt hästi.

Kui mina olin peaminister, kasutasin aeg-ajalt Eestit kui eeskuju riigist, kes ajab ettevaatlikku rahanduspoliitikat ja saavutab sellega häid tulemusi. Tihti kuuleb, et kasvu stimuleerimiseks on vaja rohkem kulutada ja eelarvedefitsiiti. Mina soovitasin vastuargumendiks võrdlust Eestiga, kus SKT inimese kohta on suurem [kui Lätis], keskmine palk on kõrgem jne. Ja seda koos palju väiksema riigivõlaga, räägib Dombrovskis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles