Merkel ja Macron: Ukraina separatistide valimised on ebaseaduslikud (6)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Angela Merkel ja Emmanuel Macron.
Angela Merkel ja Emmanuel Macron. Foto: Jacques Witt/SIPA / Jacques Witt/SIPA

Prantsusmaa president Emmanuel Macron ja Saksamaa liidukantsler Angela Merkel teatasid pühapäeval ühisavalduses, et Ukraina separatistlikes piirkondades korraldatud valimised on ebaseaduslikud ja õigusevastased.

"Need niinimetatud valimised õõnestavad Ukraina iseseisvust ja territoriaalset terviklikkust," kirjutati ühisavalduses.

Avaldus tehti pärast kohtumist Ukraina presidendi Petro Porošenkoga, mis leidis aset Pariisis korraldatud Esimese maailma mälestusürituste kõrvalt.

Ida-Ukraina separatistlikes piirkondades korraldati pühapäeval kohalikud valimised. Isehakanud Donetski ja Luganski "rahvavabariikides" valitakse valitsusjuhid ja seadusandlikud kogud. Valimisjaoskonnad avati kell 07.00 Eesti aja järgi ja suleti kell 19.00, esialgsed tulemused peaksid selguma esmaspäeval. 

Kuigi 2015. aasta kokkulepe sõja lõpetamiseks näeb ette kohalike valimiste korraldamise Donetski ja Luganski oblastis, peavad Ukraina president, USA ja Euroopa Liit valimisi ebaseaduslikeks, kuna need toimuvad Ukraina kontrolli alt väljas olevatel aladel.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles