Gaasiõnnetused ei lõpe: Kohtla-Järvel viidi haiglasse kolmeaastane laps ja tema ema

Sander Punamäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
07. oktoober 2018 , Eesti, Lääne-Virumaa, Rakvere, 
 gaasitrass, gaas

Fotol: Rakveres elav Leili Kapral, kelle elektriline rattastool ära põles. Põlenud uks trepikoda

Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja
07. oktoober 2018 , Eesti, Lääne-Virumaa, Rakvere, gaasitrass, gaas Fotol: Rakveres elav Leili Kapral, kelle elektriline rattastool ära põles. Põlenud uks trepikoda Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja Foto: Meelis Meilbaum /

Kohtla-Järvel oli nädalavahetusel kahes korteris probleeme vingugaasiga. Haiglasse viidi ema ja kolmeaastane laps.

Pühapäeva õhtul kell 20.54 teatati häirekeskusele, et Kohtla-Järvel Järve linnaosas Pärna tänaval hakkas kolmeaastasel lapsel vannitoa kasutamisel halb. Mõõtmistulemused näitasid kõrgenenud vingugaasi taset. Kiirabi toimetas lapse tervisekontrolliks haiglasse. Kontrolliti ka teisi kortereid ja ühest neist toimetati haiglasse kontrolli 42-aastane naine. Trepikoda ja korterid tuulutati.

Reedel said päästjad väljakutse Kohtla-Järve linna Ahtme linnaosa Altserva tänavale, kus kortermaja korteris hakkas tööle vingugaasiandur. Korteri elanikud läksid kiiresti välja ning helistasid häirekeskusesse. Päästjad kontrollisid üle enda anduritega kogu trepikoja, gaasileket ei avastatud. 

Gaasi õnnetusi juhtus ka mujal Eestis. Laupäeval 00.40 ajal teatati häirekeskusele, et Põltsamaa vallas Rõstla külas töötab ahiküttega korteris vinguandur.

«Päästjad selgitasid, et ving oli ilmselt tuppa imbunud liiga vara suletud siibri tõttu. Ruumid tuulutati. Kiirabi kontrollis ruumides olnud üheaastase lapse tervist,» kirjutas Lõuna päästekeskuse kommunikatsioonijuht Marek Kiik.

Päästetööjuhi sõnul ei olnud kontrollitud korterites vingugaasiandureid.

Päästeamet tuletab meelde, et kütteseadme siibrit ei tohi liiga vara sulgeda. Pärast kütmist on soovitatav ruumid tuulutada. Vara suletud siibri tõttu tuppa imbuv nähtamatu ja lõhnatu ülimürgine vingugaas on tappev ja seda saab avastada ainult vinguanduri abil.

Tahkeküttel töötavatest kütteseadmetest tuppa imbunud vingugaasi mürgistusse suri 2017. aastal Eestis 5 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles