Milline oli Kaljule võidu toonud hooaeg numbrite keeles?

Andres Vaher
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõmme Kalju tuli mullu klubi ajaloos teistkordselt Eesti jalgpallimeistriks.
Nõmme Kalju tuli mullu klubi ajaloos teistkordselt Eesti jalgpallimeistriks. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Nõmme Kalju tuli nädalavahetusel kuueaastase hoovõtu järel taas Eesti meistriks. Sedapuhku ainsatki mängu kaotamata. Vaatame järgnevalt otsa Kaljule klubiajaloo teise meistritiitli toonud hooaja numbritele.

* Kalju särgis on kaks korda Eesti meistriks tulnud kaks meest. Üks on 35-aastane Vitali Teleš, kes pidi hooaja keskel esiväravavahi kindad kolm aastat eakamale Pavel Londakule loovutama. Teine Martin Mägi, kes kuue hooaja eest oli alles 16-aastane ja platsile küll ei pääsenud, kuid neli korda koosseisu siiski. 2012. aasta tšempionidest on Sergei Terehhov praeguses Kaljus abitreener ja Kristen Viikmäe noortetöö juht.

* Üle 30-aastaseid on Kalju ridades kolm: lisaks Londakule ja Telešile 33-aastane Rimo Hunt. Noorima kullavõitjana juubeldas 17-aastane ründelootus Alex Matthias Tamm.

* Ainsana tegi kõigis 36 liigakohtumises kaasa Igor Subbotin. Tema oli ka meeskonna suurim söödumeister (17). Ühe mängu vähem said kirja Trevor Elhi ja Robert Kirss. Enim minuteid (3139) kogus aga Elhi – vasakkaitsja kuulus kõik 35 korda algrivistusse. Keegi teine ei küündinud üle 3000 minuti.

* Kalju tegi enim viike (11), kuid vältis kaotusi. Arvestades ka eelmist hooaega on võitmatud oldud juba 39 mängu.

* Vähemalt 10 väravaga panustasid Liliu (31), Hunt (14), Subbotin, Aleksandr Volkov ja Marko Brtan (kõik 10).

* Kodumängude keskmise publikuarvu poolest (345) on Kalju kolmas, jäädes alla Florale (559) ja Tammekale (444).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles