Kabuli kesklinnas kärgatas võimas plahvatus (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Afganistani politseinikud valvamas Kabuli plahvatuspaiga lähistel.
Afganistani politseinikud valvamas Kabuli plahvatuspaiga lähistel. Foto: OMAR SOBHANI / REUTERS / SCANPIX

Afganistani pealinna Kabuli südames plahvatas täna võimas lõhkekeha, surma sai vähemalt kuus inimest.

Enesetapurünnak toimus politsei kontrollpunkti juures Istiqlali kooli lähistel Kabuli kesklinnas, kus parasjagu toimus meeleavaldus, ütles julgeolekuametnik.

«Jalgsi liikunud enesetapuvõitleja tahtis rünnata protestijaid, kuid ta peatati julgeoleku kontrollpunktis umbes 200 meetri kaugusel,» ütles siseministeeriumi kõneisik Nasrat Rahimi.

Kõrge siseministeeriumi ametniku sõnul võib kannatanute seas olla palju politseinikke. Kokku sai plahavtuses vigastada paarkümmend inimest.

Kabuli politsei kõneisiku Basir Mujahidi sõnul oli ta plahvatuse toimumise kohast paarikümne meetri kaugusel paigas, kus umbes pool tundi varem oli alanud meeleavaldus. «Ma viisin minema neli surnukeha, aga neid oli maas rohkem,» kirjeldas ta.

Ühe politseiniku sõnul nägi ta 10-15 surnukeha ning maas vedelevaid kehaosi.

Sajad inimesed olid kogunenud Kabuli meelt avaldama valitsuse suutmatuse vastu ennetada Talibani rünnakuid Ghazni ja Herati provintsis, kus kannatanuteks on eelkõige hazara etnilise vähemuse esindajad.

Kabulis täna toimunud meeleavaldus Talibani vägivalla vastu, kogunenud rahvahulga lähistel kärgatas võimas plahvatus.
Kabulis täna toimunud meeleavaldus Talibani vägivalla vastu, kogunenud rahvahulga lähistel kärgatas võimas plahvatus. Foto: JAWAD JALALI / EPA / SCANPIX

Rünnaku korraldamist võttsi omaks terrorirühmitus ISIS.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles