Suri mees, kes sai puhkuse ajal kassi käest pureda (1)

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee ja teemaveebide osakonna juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Astrid Gast / PantherMedia / Astrid Gast/Scanpix

Briti mees suri pärast Marokos puhkuse veetmist, kuna sai seal kohaliku kassi käest pureda ning nakatus marutõppe.

Inglismaa rahvaterviseasutus PHE väljastas pärast kurba vahejuhtumit Suurbritannia kodanikele hoiatuse. Rohkem detaile pole kahjuks juhtumi kohta teada, vahendab Metro.

PHE sõnul pole laiemale üldsusele ohtu, kuid kadunukesega kokku puutunud meditsiinitöötajad ja lähedased peavad end igaks juhuks vaktsineerima.

PHE sõnul ei ole marutaud Inglismaal levinud, kuid viimastel aastatel on olnud juhtumeid just välismaal loomadega kokkupuutel. Viimati registreeriti Suurbritannias marutaudi juhtum aastal 2012, kui britt käis Aasias ja sai koera käest hammustada.

PHE immuniseerimisosakonna juhataja dr Mary Ramsay ütles, et vahejuhtum on oluline meeldetuletus, et reisides tuleb alati olla ettevaatlik, eriti kui reisida riikides, kus marutaud on levinud. «Kui sa saad looma käest pureda, kriimustada või ta lakub sind, tuleb haav pesta rohke vee ja seebiga ning koheselt pöörduda arsti poole,» ütles Ramsay.

Marutaud ei levi inimeselt inimesele. Reisides riikidesse, kus marutaud on levinud (näiteks Aafrikas ja Aasias), tasuks enne end vaktsineerida.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles