Tallinna perearst Karmen Joller julgeb sekkuda.

Eestis on nukraks tegevalt vähe neid inimesi, kes probleemi märgates julgevad sekkuda. Lihtsam on aur sotsiaalmeedias kirudes välja lasta, kui püüda olukorda muuta.

Tallinna perearst Karmen Joller julgeb sekkuda ka siis, kui ametnikud annavad alla ja tunnistavad, et ei suuda peatada terviseohtlikku MMSi müümist ravimina. Just tema pöördumise peale sulges rahvusvaheline maksesüsteem PayPal oma uksed Eestis tegutsenud MMSi müüjatele. Ta ei pelga vaktsineerimisvastaste isiklikke rünnakuid ja on ikka ja jälle valmis selgitama, miks vaktsineerimine vajalik on. Aga kui teravas vaidluses selgub, et ka tohter on eksinud, siis ei salga ta seda maha, vaid tunnistab – jah, ma tegin vea.

Kuigi tegelikult pole Joller perearstide seltsi juht, siis just temast on saanud paljudele selle ameti võrdkuju. Ta leiab alati aega küsimustele vastata ja suudab anda tervisenõu nii, et lugeja ei tunne end rumalana.  «Ma imestan, et ta ikka veel jaksab seda rahvavalgustustööd teha,  vahet pole, kas küsijaks on mõni naisteportaal või soliidne väljaanne,» kiitis algaja ajakirjanik.

Jolleri väljaütlemistel on kaalu, sest ta sõnakasutus on täpne, ta ei liialda ega halvusta, ei kasuta ajakirjandust isikliku poliitkampaania tegemiseks. Kogenud tõlkijana hindab ta ilusat eesti keelt.  

Sel suvel jäi ta kaamerate ette tahmasena pärast pikka päeva metsapõlengu kustutamisel. Kuigi vaktsineerimisvastased ja MMSi sõbrad heitsid tohtrile ette odava populaarsuse tagaajamist, on ta aastaid käinud vabatahtliku päästjana abiks nii metsapõlengutel kui ka kadunud inimese otsingutel. Maailma päästmine on osa tema elust.