Tähetorni haruldused jõudsid tagasi alma mater’isse (1)

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Malle Ermel (vasakul) ülikooli raamatukogust ja Maret Veldre observatooriumi raamatukogust pakivad lahti teoseid, millest osa on kuulunud ka kuulsa astronoomi Friedrich Georg Wilhelm von Struve isiklikku kogusse.
Malle Ermel (vasakul) ülikooli raamatukogust ja Maret Veldre observatooriumi raamatukogust pakivad lahti teoseid, millest osa on kuulunud ka kuulsa astronoomi Friedrich Georg Wilhelm von Struve isiklikku kogusse. Foto: Kristjan Teedema

Koos 1508. aastast pärineva Johannes de Sacrobosco «Opus Spheri» väljaandega toodi esmaspäeval Tõraveres asuvast Tartu observatooriumist ülikooli raamatukokku veel 260 teost, mis leiavad endale koha raamatukogu haruldaste raamatute osakonnas. Võib julgelt väita, et lõviosa neist 16.-19. sajandist pärinevatest teostest on läbi käinud ka Tartu ülikooli astronoomide kunagise raskekahurväe näppude vahelt.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles