Kaevurite ja energeetikute ametiühingu juhil lasub ulatusliku omastamise vari (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narva sõltumatu kaevurite ja energetikute ametiühingu esimees Vladislav Ponjatovski.
Narva sõltumatu kaevurite ja energetikute ametiühingu esimees Vladislav Ponjatovski. Foto: Пеэтер Ланговитс

Kaevurite ja energeetikute ametiühingu juhi Vladislav Ponjatovski suhtes alustati kriminaalmenetlust, mille käigus uuritakse võimalikku omastamist.

Viru ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Jelena Filippova ütles Postimehele, et politsei on alustanud kriminaalmenetlust omastamist puudutava sätte alusel. Ta rõhutas samas, et prokuratuur ei ole kellelegi kahtlustust ega süüdistust esitanud. «On alustatud uurimist ja kõik asjaolud selgitatakse välja kriminaalmenetluse käigus,» sõnas Filippova.

Ta ei soovinud täpsustada, kui suures ulatuses omastamisest jutt käib, kuna kahtlustust pole kellelegi veel esitatud.

Venekeelse Delfi andmetel ostis ja müüs Ponjatovski ametiühingu raha kasutades ligi 426 000 euro eest aktsiaid.

«Olen praegu haiglas ega soovi rääkida,» ütles Ponjatovski Postimehele ja ei kommenteerinud rohkemat.

Ametiühingute keskliidu juhi Peep Petersoni sõnul sai ta juhtunu kohta infot septembris. «Kahetsusväärne, väga kahetsusväärne juhtum,» kommenteeris ta. Peterson ütles, et tema andmetel on võimalik kadunud summad tagasi saada ning kaevurite ja energeetikute sõltumatu ametiühingu juhtkond on selle nimel ka tegutsenud. 

«Ma ise ei ole Ponjatovskiga sel teemal rääkinud ja lähtun sellest jutust, mis ta oma liikmetele rääkis, milleks on see, et ta investeeris ja investeeris meie hinnangul kummaliselt,» ütles Peterson. Ta kinnitas, et Ponjatovskilt on ära võetud allkirjaõigus.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles