Trump ajas Baltimaad Balkaniga segamini (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leedu president Dalia Grybauskaitė, Eesti president Kersti Kaljulaid ja Läti president Raimonds Vējonis kohtumisel Donald Trumpiga.
Leedu president Dalia Grybauskaitė, Eesti president Kersti Kaljulaid ja Läti president Raimonds Vējonis kohtumisel Donald Trumpiga. Foto: RS/MPI/Capital Pictures/Scanpix

Kui USA president Donald Trump aasta esimeses pooles Baltimaade riigipeadega kohtus, pidas ta õigeks alustada pöördumist sõrmeviibutusega Balkanil lahvatanud sõdade suunas. Tundub, et Trump ajas segamini Balkani ja Baltimaad.

Kui Leedu president Dalia Grybauskaitė, Eesti president Kersti Kaljulaid ja Läti president Raimonds Vējonis aprillis Trumpiga kohtusid, alustas USA president kriitikaga Balkanit lõhestanud sõdade aadressil.

Balti riikide juhid paistsid olevat segaduses, kuid mõistsid mõne hetke pärast, et ilmselt ajas Trump sassi Balkani- ja Baltimaad, kirjutab Prantsuse väljaanne Le Monde.

Kuigi geograafia ei paista olevat Trumpi tugevaim külg, on säärane eksimus eriti kummaline, kuna Donaldi abikaasa Melania Trump on pärit Sloveeniast, mis saavutas Balkani sõdade alguses Jugoslaavia lagunemisel iseseisvuse.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles