Fotod ja video: kohus mõistis «kogemata» tapmisega vahele jäänud mehe pikaks ajaks vangi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Harju maakohus mõistis täna liitkaristusena 15 aasta ja kuue kuu pikkuse vanglakaristuse 38-aastasele Vladimir Teinemaale, kes pussitas selle aasta märtsis surnuks oma juhututtava Olegi.

Tapmise eest peab Teinemaa vangis veetma 13 aastat, millele liideti veel 2,5 aastat varem kandmata karistust.

Kohtunik Liina Pohlak märkis kohtuotsust ette lugedes, et Teinemaa tegu ei saa lugeda provotseeritud tapmiseks, kuna süüalune ise tunnistas, et tõi noa selleks, et ohvrit hirmutada. «Sellistel asjaoludel ei saa olla inimesele sellist hingelise erutuse seisundit, mida saaks seostada provotseeritud tapmiseks,» ütles kohtunik.

Süüdistuse järgi tekkis kahel mehel joomingu käigus Mustamäel asuvas korteris tüli, mille tagajärjel Teinemaa kaaslase surnuks pussitas.

Uurimine tuvastas, et meest oli pussitatud kööginoaga vähemalt 15 korral ning lööke jagus kõikjale, kaasa arvatud näkku ning otse südamesse.

Rünnak oli olnud niivõrd agressiivne, et tapatööks kasutatud noa ots oli murdunud ohvri küünarvarde ning selle tera oli tugevalt kaardu. Samuti leidis prokuratuur, et juba surnud Olegi lohistas Teinemaa esikusse eesmärgiga sellest siis vabaneda.

Loe lisaks: Öörahu rikkumisele reageerinud politseinikud leidsid eest tapmise

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles