Piloodid teavitasid Iiri lennundusametit kummalistest lendavatest objektidest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
British Airwaysi lennuk nähtud läbi vikerkaare.
British Airwaysi lennuk nähtud läbi vikerkaare. Foto: Kevin Coombs / Reuters / Scanpix

Iiri lennundusamet uurib kommertslendude pilootide esitatud päringuid veidrate nähtuste kohta Iirimaa läänerannikul.

9. novembril helistas British Airwaysi lennu BA94 piloot Shannoni lennujuhtimiskeskusesse, et teatada oma lennukist möödunud objektist. Piloot päris, kas Iirimaa läänerannikul korraldatakse ehk sõjaväeõppusi.

«See liikus nii kiiresti,» lausus piloot. «See tõusis meie vasakult küljelt ja kaldus siis äkitselt põhja poole. See oli väga ere valguskogu, mis kadus väga suurel kiirusel.»

Piloot sai vastuseks, et piirkonnas sõjaväeõppusi ei korraldatud. «Põhi- ega teisane radar ei näita mitte midagi,» teatas lennujuhtumiskeskus.

Piloot teatas kõnes lennujuhtimiskeskusele, et tema lennuk ja objekt ei olnud kokkupõrkekursil, kuid tahtis lihtsalt teada, millega on tegu.

Ka teised piirkonnas lennanud õhusõidukid nägid sama asja. Orlandost Manchesteri lennanud Virgin Airlinesi piloot kirjeldas vaatepilti kui meteoori või muu objekti atmosfääri sisenemist, lisades, et tegu paistis olevat mitme väga ereda objektiga, mis liikusid samal trajektooril.

Lennujuhtimiskeskuse liiniga ühines ka teine piloot, kes märkis: «Hea, et ma ei ole ainus.»

Iiri lennundusameti kõneisik teatas, et juhtumit uuritakse ja selle kohta avaldatakse raport. Kõneisik ei pidanud siiski tõenäoliseks, et tegu oleks olnud maavälise objektiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles