M-Sport loobub Ogier’ nimel meeskondliku tiitli jahtimisest

Aleks Lesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Malcolm Wilson (vasakul) ja Sebastien Ogier.
Malcolm Wilson (vasakul) ja Sebastien Ogier. Foto: GEOFF CADDICK / AFP

M-Spordi meeskond on valmis loobuma tootjate arvestuses antavast MM-tiitlist selleks, et Sebastien Ogier saaks tulla kuuekordseks maailmameistriks.

Ogier edu enne MM-sarja viimast etappia Austraalias on kõigest kolm punkti Thierry Neuville'i ees. Tootjate arvestuses on sarja juhtimas Toyota, kellest M-Sport on maas 25 punktiga. Maksimaalselt saavad meeskonnad koguda Austraalias 43 punkti.

Meeskonna pealik Malcolm Wilson lausus, et Austraalias minnakse siiski püüdma vaid Ogier' sõitjate arvestuse MM-tiitlit vaatamata võimalustele tulla ka tootjate arvestuses võitjateks: «Meie jaoks on võitlus tootjate arvestuses lõppenud.»

«Me paneme nüüd Austraalias kõik oma oskused ja ressursid selle peale välja, et Ogier suudaks võita ka kuuenda maailmameistritiitli. See on kõik, millele me keskendume ja mille nimel meeskonnaga endast parima anname,» rääkis Wilson Motospordile.

«Ma ei ole kunagi näinud sellist vaimset tugevust ja asjadele lähenemist nagu Sebastien ja Julien (Ingrassia) seda näidanud on. Nad annavad endast kõik, et olla veelgi kiiremad. See on imeline, mida nad Walesis ja Hispaanias tegid, et tagasi MM-sarja liidriteks tõusta,» lausus Wilson.

Uuel aastal hakkab Ogier aga esindama taas Citroeni meeskonna värve, kellega alates 2019 hooajast hakkab kehtima kahe aasta pikkune leping. Wilson mõistab, et tegu on autospordis tavalise muutusega, kuid kurbust tunneb M-Spordi juht sellegi poolest: «Üks on kindel – me tõesti jääme neid igatsema.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles