Makedoonia vangi mõistetud endine peaminister palus Ungaris varjupaika

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Makedoonia endine peaminister Nikola Gruevski saabumas kohtusse 5. oktoobril.
Makedoonia endine peaminister Nikola Gruevski saabumas kohtusse 5. oktoobril. Foto: ROBERT ATANASOVSKI / AFP / SCANPIX

Makedoonia endine peaminister Nikola Gruevski, kes mõisteti kaheks aastaks vangi võimu kuritarvitamise eest, teatas täna, et viibib Ungaris ja on palunud seal poliitilist varjupaika.

Makedoonia võimud andsid eile välja orderi 48-aastase Gruevski vahistamiseks, kuna ta ei ilmunud karistust kandma.

«Ma olen praegu Budapestis, kus ma palusin Ungari võimudelt poliitilist varjupaika,» kirjutas Gruevski oma Facebooki kontol.

Gruevski oleks pidanud eelmisel neljapäeval hakkama kandma kaheaastast vanglakaristust, mis määrati talle võimu kuritarvitamise eest, kuid viimase õlekõrrena palus mees ajapikendust, kuna väidetavalt on tal lõpetamata asjaajamisi.

Kohus tema palvet arvesse ei võtnud ning käskis tal vanglasse pöörduda.

Lõplik süüdimõistev otsus võimu kuritarvitamises langetati Gruevski üle juba rohkem kui kuu aega tagasi, kuid apellatsiooni menetlemise ajaks jäi ta vabadusse.

Gruevski jäi süüdi riigi rahaga isiklikuks tarbeks 580 000-eurose luksus-Mercedese ostus 2012. aastal endiselt siseministrilt Gordana Jankuloskalt.

Jankuloska mõistis kohus võimu kuritarvitamise eest kuueks aastaks vangi, kuna ta survestas endist asesiseministrit Gjoko Popovskit manipuleerima hankega, nii et eelisseisus oleks ettevõte Mak Auto Star. Popovski peab minema vangi neljaks ja pooleks aastaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles