Karin Niinas: kuidas me Riia peale läksime (6)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kantar Emori juhataja Karin Niinas.
Kantar Emori juhataja Karin Niinas. Foto: Kristjan Lepp

Suve lõpul olid Emori küsitlejad piiriäärsetes Läti alkopoodides tegemas teadagi millest kõnelevat uuringut, kui neid tabanud kummaline tunne andis märku, et see, mida eestlased naaberriigis teevad, on väljunud pelga majandusliku kaalutluse raamidest, kirjutab uuringufirma Kantar Emor juhataja Karin Niinas.

Mu kolleegid tajusid Läti piiriäärsete linnade alkopoodide juures midagi laulupidudel kogetava ühtsustunde lähedast. Mõelda vaid: nii palju eestlasi, väljaspool Eestit ja üheskoos! Eestikeelne kõne oli vallutanud Läti. Kas nad olid seal üksnes alkoholi pärast? Vaevalt! Just selle tunde sügavikesse ma praegu sukelduda püüangi.

Valdav osa eestlastest ei joo tegelikult nii palju, et Lätist õlle ostmine elu märkimisväärselt odavamaks muudaks – inimesi, kes käivad Lätis alkoholi ostmas sagedamini kui kord kolme kuu jooksul, on viiendik Eesti elanikest.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles