Video ja pildid: Raekülas lõõskas elamu, päästjad kahtlustavad süütamist

Lauri Habakuk
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmisel õhtul olid nad märganud maja juures tundmatuid noori.
Eelmisel õhtul olid nad märganud maja juures tundmatuid noori. Foto: erkogu

Läinud öösel leekis Pärnus Raekülas elamu. Päästjad kahtlustavad süütamist.

Häirekeskus sai täna kell 2.47 väljakutse Pärnusse Lehola tänavale. Kohale rutanud päästjaid ootas ees leekides kahekorruseline elamu.

Naabrite sõnutsi oli tegemist hoonega, kus inimesed ei elanud. Eelmisel õhtul olid nad märganud maja juures tundmatuid noori.

Päästjad alustasid viivitamata kõrvalhoonete kaitsmise ja naabermajadest inimeste evakueerimisega, tagamaks nende ohutus. Väljakutsele reageerisid Häädemeeste, Kilingi-Nõmme, Pärnu-Jaagupi ja Pärnu komando.

Eelmisel õhtul olid nad märganud maja juures tundmatuid noori.
Eelmisel õhtul olid nad märganud maja juures tundmatuid noori. Foto: Erkogu

Lääne päästekeskuse pressiesindaja Maris Mooritsa teatel hävis lahtise leegiga põlenud10 x10meetrisest hoonest 80 protsenti. Kõrvalhoone välisseina sai kahjustada.

Suured leegid kustutati kella 3.58ks, tulekahju lokaliseeriti kell 4.40 ja likvideeriti kell 5.59.

Põlengus ei saanud keegi kannatada. Päästjate esmasel hinnangul oli tegemist süütamisega, kuid süttimise täpse põhjuse selgitab menetlus.

“Kontrollige oma suitsuandurit, et vältida sellist vaatepilti,” toonitasid kustutustöödest oma Facebooki lehele video postitanud Pärnu päästjad.

Pikemalt saab lugeda homsest lehest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles