Video: kahekilomeetrine rong lasti Austraalias rööbastelt maha (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rööbastelt maha lastud BHP rong.
Rööbastelt maha lastud BHP rong. Foto: Youtube

Ligi sada kilomeetrit ilma juhita sõitnud rauamaaki vedanud rong lasti tunni aja möödudes keset Lääne-Austraalia kõrbe ohutuse mõttes rööbastelt maha.

Ettevõttele BHP kuulunud 268 vaguniga rauamaaki vedanud rong oli teel Newmanist Port Hedlandi, kui vedurijuht läks teel välja vagunit kontrollima ning kahe kilomeetri pikkune rong iseseisvalt liikuma hakkas.

Kokku rändas rong 92 kilomeetrit omapäi, kui ohutuse mõttes otsustati see 50 minuti pärast rööbastelt maha lasta.

Perthi rongijuhtimiskeskus tõstis kaugjuhi abil rööpad ümber ja 110 kilomeetrit tunnis kihutanud rongi teekond lõppes ahelvrakina 120 kilomeetrit Port Headlandist lõunas.

Juhtumis keegi viga ei saanud. Port Hedlandi kantsleri Julie Arifi sõnul isoleeritakse rongivrakk uudishimulike eest.

BHP ei ole spekuleerinud, mis võis õnnetuse põhjustada. Ettevõte peatas ajutiselt rongiliikluse, kuid teatas, et kaevandustehnika funktsioneerib tavapäraselt.

Vrakki on koristama saadetud üle 130 inimese ning õnnetuses sai kannatada poolteist kilomeetrit raudteed. Ettevõte loodab rongiühenduse peagi taasavada.

Juulis toimus sarnane õnnetus konkureeriva ettevõtte Rio Tinto rongiga.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles