Tasub teada: just nii palju aega võiksid päevas sotsiaalmeediat kasutada, et mitte oma tervist kahjustada

Liisbet Saue
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andriy Popov / PantherMedia / Scanpix

Pole enam mingi uudis, et sotsiaalmeedia kasutamine võib halvasti mõjuda meie vaimsele tervisele. Kui palju aega tegelikult tohiks erinevates äppides veeta? 

Ajakirjas Journal of Social and Clinical Psychology avaldatud uuringust selgus, et kui piirata oma sotsiaalmeedia kasutamist poolele tunnile päevas, on vaimse tervise näitajad paremad, kirjutab HuffPost. 

Pennsylvania Ülikooli teadlased uurisid sotsiaalmeedia kasutamist 143 tudengi hulgas vanuses 18 kuni 22. Uuriti kolme sotsiaalmeedia platvormi - Facebooki, Instagrami ja Snapchati - kasutamist nädala jooksul ning seejärel hinnati vaimse tervise näitajaid erinevates kategooriates nagu sotsiaalne tugi, ilmajäämishirm, üksindustunne, eneseaktsepteerimine, enesekindlus, ärevus ja depressioon.

Selgus, et kui uuringus osalejad piirasid sotsiaalmeedia kasutamist 30-minutile päevas, toimusid märgatavad muutused nende heaolus ning vähenesid üksindustunne ja depressioon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles