CNN kaebas Trumpi kohtusse (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trumpi ja Jim Acosta väitlus.
Donald Trumpi ja Jim Acosta väitlus. Foto: Al Drago/SIPA /Scanpix

CNN kaebas Trumpi administratsiooni kohtusse pärast seda kui Valge Maja peatas ühe väljaande tuntuima ajakirjaniku pressipääsme.

Valge Maja peatas CNN-i peamise Valge Maja korrespondendi Jim Acosta pressipääsme eelmisel nädalal pärast teravat pressikonverentsi president Donald Trumpiga. Väljaande sõnul rikub Valge Maja otsus nende ja Acosta põhiseaduslikke õigusi. 

Eile Washingtonis esitatud kohtuasi toob nimeliselt välja president Trumpi ja tema abisid. Teiste seas on nimetatud ka Valge Maja personaliülem John Kelly ja kõneisik Sarah Sanders.

Eile märkis Sanders, et CNN-il on peale Acosta veel teisigi pressipääsmega reportereid ning tegu pole esimese korraga, kui «ajakirjanik on keeldunud teistele kombekohaselt sõna andmast».

Acosta esitas Trumpile terava küsimuse, millele president keeldus vastamast. Ajakirjanik ei jätnud küsimist ja Trump lasi ta oma pressiabil pressikonverentsilt eemaldada.

Sanders jagas hiljem Twitteris videot, millega üritas tõestada, et Acosta ründas pressiabi, kes proovis ajakirjaniku mikrofoni ära võtta. Video oli töödeldud ja muudetud selle mängimiskiirust, et näidata Acosta liigutusi agressiivsetena.

«Kuigi see kohtuasi keskendub CNN-ile ja Acostale, oleks see võinud ükskõik kellega juhtuda. See ei jätnud küsimust, et Valge Maja tegevus loob ohtliku õhkkonna igale ajakirjanikule, kes meie valitsusametnike tegevust kajastab,» teatas CNN avalduses.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles