Tunnistaja kirjeldus: Leedu autovargad põgenesid ummisjalu üle võrkaia (3)

Greete Palgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Autovargad rikkusid põgenedes Pääsukese tänaval eramute krunte lahutava võrkaia.
Autovargad rikkusid põgenedes Pääsukese tänaval eramute krunte lahutava võrkaia. Foto: Jürgen Puistaja

Täna öösel kella 2.30 paiku teatati politseile, et Tartus Pääsukese tänaval askeldavad ühes hoovis kaks tundmatut meest ning nähtavasti püüavad sinna pargitud autot käivitada ja varastada.

Majaperemees Märt Vagur märkas kella poole kolme ajal hoovist aknasse ulatuvat taskulambi valgusvihku, mis juhtis tema tähelepanu väljas toimetavatele võõrastele. Vagur helistas kohe numbrile 112 ning vallandas sellega suure politseioperatsiooni, mis kestab siiani.

Tartu Postimehel ei õnnestunud kolmapäeva päeval Vaguri endaga rääkida. Küll aga kirjeldas öist ehmatavat kogemust tema elukaaslane Krõõt Kiviste, kelle mees oli äratanud kohe pärast helistamist hädaabinumbrile. «Jah, Märt helistas kohe politseisse. Ise ei tahtnud ta varaste tegevusse sekkuda, sest meil on kodus väiksed lapsed, ja ei või ju teada, kas sellised pole mitte relvastatud,» rääkis ta.

Kiviste mäletamist mööda saabusid esimesed politseinikud sündmuskohale kolme minutiga ning selle peale pagesid vargad ummisjalu. Seejuures pidid nad hüppama üle võrkaia, mis sai ka pisut kahjustada.

Nüüd on teada, et suure tõenäosusega jäi tänu Vaguri telefonikõnele varastamata ka naabruses elava Urmo Oti auto. Viimane rääkis, et ärkas alles politseinike koputamise peale. «Nad olid mulle juba ka mobiilile helistanud, aga mul on harjumus see ööseks hääletuks teha,» selgitas Ott.

Oti paari aasta vanune Honda oli leitud Tihase tänava äärest ning selle mootor käis. «Vaatasin navigatsiooniseadmeid, et teada saada, kui kaua vargad mu autoga tiirutasid. Selgus, et nad olid otsejoones sõitnud järgmise sihtmärgi lähedusse,» lisas Ott. Ta oletas, et ilmselt olid varastel sihtmärgid välja valitud ja paigas plaan kiireks tegutsemiseks.

Käivitatud ulatusliku politseioperatsiooni käigus pidas politsei varahommikul Emajõe ääres kinni ühe Leedu kodakondsusega mehe, keda on alust kahtlustada kõnealuses varguskatses. Põgenejaid taga ajades pidid üks korrakaitsjatest Rebase tänaval tegema teenistusrelvast kolm hoiatuslasku õhku. Operatsioon jätkub, et tabada ka teine põgenenud mees ning teisi isikuid, kes võisid juhtunuga seotud olla. 

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles