Jeemeni mässulised mineerivad Hodeida sadama sissepääse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valitsusmeelsed jõud Hodeida äärealadel.
Valitsusmeelsed jõud Hodeida äärealadel. Foto: STRINGER / AFP / Scanpix

Jeemeni mässulised paigutavad maamiine Hodeida sadama ümbrusse, et kaitsta seda valitsusvägede ja nende toetajate pealetungi eest, ütlesid sadamatöötajad täna.

Šiiamässulised huthid, kes vallutasid Punase mere sadamalinna 2014. aastal, on väidetavalt asunud mineerima mitmeid Hodeida provintsi piirkondi. Sellest teatati eile õhtul videos, mis näitas valitsusvägede vastu suunatud maamiiniplahvatust.

Kolm sadamatöötajat kinnitasid telefonitsi, et ööl vastu tänast hakati mineerima ka sadama sissepääse.

«Avatuks on jäänud ainult üks sissepääs ja selleks on peavärav, mis viib Mina tänavale ja mida kasutavad veokid,» ütles üks töötaja.

Valitsusväed ja neid toetav koalitsioon eesotsas Saudi Araabiaga alustasid Hodeidale pealetungi juunis, sadamat rünnati esimest korda esmaspäeva öösel.

Sadama asedirektor Yahya Sharafeddine ütles, et peasissepääs sai tabamuse, kuid toimib endiselt.

ÜRO hoiatab, et sadama ründamisel võivad olla katastroofilised tagajärjed, selle kaudu toimetatakse Jeemenisse humanitaarabi ja sealt siseneb ka suurem osa toiduimpordist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles