Mis juhtub, kui reisija sureb lennu ajal?

Reisile.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Frank Peters / PantherMedia / Scanpix

Oled sa kunagi mõelnud, millistest teemadest lennuvaldkonnas pigem rääkida ei soovita? Teemadest, mis huvitavad väga paljusid inimesi, näiteks milline on lennupersonali reageering erinevate hädaolukordade puhul.

Kuidas käituvad lennusaatjad, kui on oht alla kukkuda, lennukis on järsk rõhulangus või mõni muu hirmus tsenaarium. Reisijate närvide rahustamiseks on mõned lennuvaldkonna töötajad avaldanud, mis juhendid neile ette näevad.

Jetstari piloot rääkis Daily Mailile, millisesse traagilisse situatsiooni tema sattus. Brett, kes on kommertslendude piloodina töötanud kümme aastat, avaldas, et on kogenud pardal surma.

Kui selline tsenaarium pardal tõeks saab, siis lennusaatjad peavad hoolitsema, et ülejäänud reisijad tunneksid ennast pardal endiselt võimalikult mugavalt.

Nad peavad selle piirkonna sulgema ja vajadusel pakkuma tuge pereliikmetele või teistele hukkunu lähedastele, keda see olukord eriliselt mõjutab.

Piloot selgitas: «lennusaatjaid on koolitatud olema sellises olukorras nii taktitundelised kui vähegi võimalik. Nad hoolitsevad selle eest, et surnud reisija ei oleks teistele reisijatele otseselt nähtaval.»

Brett ei ole ainukene reisiekspert, kes on viimastel kuudel avaldanud, mis toimub lennukis hädaolukordade korral.

Eelnevalt on avaldanud piloot Patrick Smith, mis juhtub, kui lennuki mootor lakkab töötamast. Kõlab ehk üllatavalt, aga lennukid on võimelised funktsioneerima ka rikkis mootoriga. Nad on disainitud sellises olukorras liuglema, mis annab meeskonnale aja sind ohutusse kohta juhtida. Kui mõlemad mootorid lõpetavad töö, mis on küll väga ebatõenäoline olukord, siis suudab lennuk veel edasi liikuda ligikaudu 100 kilomeetrit.

Kui sa ikka veel kardad lendamist, siis avaldame mõned faktid. Nimelt, lennuõnnetused on väga haruldased, tõenäosus õnnetusse sattuda on ainult üks 11 miljonist. Statistiliselt sured sa tõenäolisemalt toidumürgituse või redelilt kukkumise tagajärjel, kirjutab Daily Star.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles