Tartu noorte folkloorifestival seob mitme maa pärimushuvilised noored

Aime Jõgi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Festivali korraldab Tartu Folklooriklubi Maatasa.
Festivali korraldab Tartu Folklooriklubi Maatasa. Foto: RUUDU RAHUMARU

16. novembril algavale Tartu noorte folkloorifestivalile kogunevad Soome, Leedu ja Eesti noored, kes esitavad oma pärimust nii publikule kui ka üksteisele. Festival saab alguse 16. novembril koolikontsertidega Tartus ja Luunjas, jätkub 17. novembri õhtul Luunjas peakontserdi ja tantsuklubiga ning saab 18. novembril lõpetuse Eesti Rahva Muuseumis.

Tartu noorte folkloorifestivali peaeesmärk on astuda samm juurtele lähemale ning tutvustada pärimust muusikat seadmata ja rahvariideid stiliseerimata. Samas annab festival võimaluse tutvuda pärimusest inspireeritud autoriloominguga ning kogeda Eesti, Läti, Leedu ja Soome rahvapärimuslikke tantse.

Programmi juhi Helin Pihlapi sõnul saabub festivali kaugeim külaline Kokko Folk Group Tartusse 800 kilomeetri kauguselt Soomest ja ühendab peamiselt Kokkola konservatooriumi muusikuid.

Peaesinejate ridades astub üles ka rohkelt auhinnatud ja tugevate traditsioonidega Leedu folkloorirühm Ratilėlis.

Eesti pärimust vahendavad Tallinna prantsuse lütseumi rahvatantsuansambel Leesikad ning Tartu noorte folkloorifestivali korraldajate koosseis – folklooriklubi Maatasa.

Festivali peakontsert toimub Luunja kultuuri- ja vabaajakeskuses 17. novembril kell 18, kus lisaks peaesinejaile astuvad üles Tartu ülikooli rahvakunstiansambel, Tallinna ülikooli rahvatantsuansambel Soveldaja, Seto Laste Kool, Mooste rahvamuusikakool, Tartu Helivõlu muusikakool, Tartu Tamme gümnaasiumi rahvatantsijad ja -muusikud ning Luunja kultuuri- ja vabaajakeskuse rahvatantsuansambel Trambali.

Festivali kohvikulava Luunjas Kapteni Keldris on noorte pärimusmuusikute päralt, kes on juba väga palju muusikamaailmas silma paistnud: Duo Ruut Tallinna Vanalinna hariduskolleegiumist, Kirju Pärnu muusikakoolist, Keris Tallinna Vanalinna hariduskolleegiumist, Pühapäevitajad Tallinna muusikakeskkoolist, Eivor Hagmark Kokkola konservatooriumist ja teised.

Lõppkontsert Eesti Rahva Muuseumis toob lavale festivali peaesinejad ja on tasuta!

Festivali korraldab Tartu folklooriklubi Maatasa, kes on valitud Tartu linna esinduskoosseisuks rahvamuusika valdkonnas nii sel, eelmisel kui ka üle-eelmisel aastal. Festival on kolmas omataoline.

Rohkem infot: www.noortefestival.com.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles