Annely Kolk: valesti mõistetud ränderaamistik (11)

, Välisministeeriumi asekantsler
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Annely Kolk
Annely Kolk Foto: Mihkel Maripuu

Meie kõigi huvides on see, et ränne oleks turvaline, korrapärane, reeglitel põhinev ja võimaldaks arvesse võtta ka iga üksiku riigi rahvuslikke huve. See eeldab, et nii rände lähte-, transiit- kui ka sihtriigid lepivad kokku ühistes rahvusvahelise rände haldamise põhimõtetes ja arusaamades, kirjutab välisministeeriumi asekantsler Annely Kolk.

  • Tegemist ei ole Eesti ega rahvusvahelise õiguse mõttes rahvusvahelise lepinguga ning sellisena seda ÜROs ka ei menetletud.
  • Raamistik ei kirjuta ette kvoote, arve, tasemeid, mõõdikuid ega seda, kui palju sisserändajaid peab üks või teine riik oma territooriumile lubama. Vastupidi, raamistik rõhutab mitmes punktis, et riigid on oma otsustet ja tegemistes suveräänsed.
  • Raamistik annab kindlustunde rände sihtriikidele, et lähteriigid on samuti kursis sihtriikide probleemidega (nagu raamistikus viidatud migrantide dokumentatsioon, konsulaarvõimekus) ning ühiste eesmärkide saavutamiseks tegelevad probleemidega.
Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles